Trainen

Voor beginnende trainers is kant-en klare oefenstof het begin. Maar een goede training is niet zomaar het klakkeloos kopiŽren van oefenvormen. Niet iedere leeftijdsgroep heeft hetzelfde nodig. Er zijn leeftijdsspecifieke kenmerken. Een jeugdtrainer moet er bovendien voor zorgen dat de spelers met veel plezier komen trainen, want kinderen kan je alleen wat leren als ze het leuk vinden. Lukt het, loopt het, en (wat) leert het zijn de drie vragen die je je als trainer iedere training kunt blijven stellen! 

Een overzicht van de verschillende onderwerpen: 

Organisatie

Een goede training valt of staat met een goede voorbereiding.
Waarom luisteren kinderen na 30 seconden niet meer naar de trainersuitleg...? Wat kan je doen als een oefening niet loopt, of hoe zet je 20 pupillen aan de slag als er maar 1 trainer voor is...?


Conditietraining

Pupillen rondjes om het veld laten lopen om conditie op te bouwen...? Als wedstrijden worden verloren wordt er al snel geroepen om op de training wat aan conditieverbetering  te doen. Waarom dat bij pupillen een zinloze zaak is wordt hier onder meer verklaard..

Warming-up

Het uitvoeren van een warming-up staat nauwelijks ter discussie.
De manier waarop wel. Doen de Effies ook iets van een warming-up...? 


Oefenvormen

Een van de meest bekeken pagina's op deze site. Voor alle leeftijdsgroepen aparte training- en spelvormen.
En natuurlijk vergeten wij de keepers niet...!CoŲrdinatietraining

Het ontwikkelen van beter voetenwerk en samenwerkende lichaamsdelen is trainbaar.
Wat kan je doen, en vooral wat kan je beter niet doen...Keeperstraining

Het komt gelukkig steeds vaker voor dat er voor keepers specialistische trainers zijn. Omdat de informatie voor keeperstraining behoorlijk is uitgebreid is een apart gedeelte op de site daarvoor gereserveerd.


Mentale Training

Een begrip dat nogal eens verkeerd wordt gebruikt. Voor nuchtere Nederlanders een onderwerp waar soms wat lacherig over wordt gedaan. Toch hebben inmiddels veel (top) sporters in de gaten gekregen dat er op dit gebied winst valt te behalen. Waarom winnen de vaderlandse hockeyploegen, mannen en vrouwen, wel vaak hun strafballenseries en laat het Nederlands voetbalelftal het bij beslissende penaltyseries vaak afweten...?

Strafschoptraining

Kan je strafschoppen nemen nou wel of niet trainen. Voor - en tegenstanders, maar in dit gedeelte tips voor de penaltynemers en voor de keepers.

Trainingskamp

Het organiseren van een (voetbal) trainingskamp kan goedkoper dan u denkt. Voor Pupillenteams heb je meestal aan het huren van twee trekkershutten al genoeg. Junioren vinden het helemaal niet erg om zelf hun tentje op te zetten.


Trainingsvisies

TIC, TIPS, Zeister visie en de Wiel Coerver methode.
Als beginnend voetbaltrainer hoor je regelmatig deze zaken voorbijkomen in gesprekken over de beste voetbaltraining.
Op de site een korte uitleg over deze methodes.


Vier tegen vier

Op de training is een partijtje altijd de slagroom op de taart. Ideaal om gebruik te maken van partijvorm vier tegen vier.
Veel info over hoe en waarom plus compleet organisatieschema voor individueel vier tegen vier toernooi.


Voetbaltrucs

Bedenk het is uiteindelijk de techniek die altijd overwint... Maar de laatste jaren zijn er mensen die voetbaltrucs verheffen tot een soort circusact. En dat is nou ook weer niet de bedoeling. Leer de basistechnieken en leer zo ook toepassen in de wedstrijd.

Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller

Copyright © 1999 - 2010 Jeugdvoetbaltips | Disclaimer Mail de webmaster  Laatste upload op: 11 januari 2010