FotografieboekenHier volgt een overzichtje van populaire boeken over (digitale) fotografie.
Als je meer informatie wilt hebben of je wilt de boeken aanschaffen  klik op de oranje bestelknop. 

 

 Adobe Photoshop Lightroom<br>Elzenga, J. & Elzenga, J.W.


Adobe Photoshop Lightroom door J.Elzenga &  J.W. Elzenga    
Adobe Photoshop Lightroom is een voorbeeld van een nieuwe generatie programma's die het leven van de digitale fotograaf een stuk gemakkelijker maken. Het is een combinatie van een catalogus-, beeldbewerkings- en diapresentatieprogramma.
Voor een digitale fotograaf is een programma waarin alle belangrijke werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden een onmisbaar hulpmiddel. Van het importeren en ordenen van foto's tot het uitvoeren van geavanceerde correcties en het afdrukken van foto's.
Dit boek helpt u om het programma snel te doorgronden en zoop een professionele manier en met veel plezier aan uw fotocollectie te werken. Dankzij de vele duidelijke afbeeldingen, prachtige foto's en heldere taal is het boek geschikt voor iedereen die snel met Lightroom aan de slag wil.

Paperback | 160 Pagina's | Pearson Education
ISBN10: 9043014745 | ISBN13: 9789043014748

 Basisboek flitstechniek<br>M. Buschman


Basisboek Flitstechniek door  Mich Buschman   
In dit boek wordt aanvankelijk ingegaan op het flitsen met ingebouwde flitsers of met standaardflitsers die los op de camera geplaatst worden. Dit eerste deel van het boek is voor elke gemiddelde amateurfotograaf nuttig, maar er wordt niet al te diep op de materie ingegaan. Het tweede deel van het boek behandelt het gebruik van studioflitsers. Hier wordt aan de hand van een aantal voorbeelden uitgelegd wat de diverse mogelijkheden zijn. De technische toelichting is van dien aard, dat alleen de gevorderde amateur het zal kunnen volgen. Voor de meeste amateurfotografen is alleen het eerste deel bruikbaar. Niet veel amateurs kunnen over het materiaal beschikken dat in het tweede deel aan de orde komt. (Biblion recensie, O. van Asselt)
Paperback | 63 Pagina's | Focus Media Groep
ISBN10: 9072216822 | ISBN13: 9789072216823
 Basisboek fotografie buiten<br>M. Buschman


Basisboek Fotografie buiten door Mich Buschman    
Een handboek voor het maken van buitenfoto's. De onderwerpen die aan de orde komen, zijn: kijken, perspectief, scherpte, belichting en het camerastandpunt. De stijl is die van een docent die gegrepen is door zijn vak en dat graag wil overdragen. Er worden termen als visuele interactie met het object gebruikt. Een echte beginner zal zich af laten schrikken door het vakmatige en soms lyrische taalgebruik. Een halfgevorderde zal het met veel interesse lezen. De stijl en opzet zijn creatiever en losser dan bij de standaardfotoboeken: dit boek geeft suggesties en biedt ruimte voor eigen experimenten. Het boek is een uitgave van het fotovaktijdschrift Focus en de schrijver en samensteller is o.a. ook hieraan verbonden. (Biblion recensie, A. de Vor.)
Paperback | 71 Pagina's | Focus Media Groep
ISBN10: 9072216784 | ISBN13: 9789072216786

 Basisboek licht meten


Basisboek Licht meten door Mich Buschman    
Dit boek is een bewerkte bundeling van een serie artikelen uit het maandblad Focus. De auteur gaat diep in op de verschillende problemen die het lichtmeten in de fotografie kent. Met name het gebruik van de hedendaagse techniek in moderne camera's komt uitvoerig aan bod. Door het vrij ingewikkelde taalgebruik, dat uitgaat van een behoorlijke voorkennis van de lezer, is het boek minder geschikt voor de beginnende amateur. Bovendien blijkt de huidige techniek zo goed te zijn dat de meeste fotografen niet eens problemen zullen hebben met het lichtmeten. Voor de gevorderde amateur, die eens de fijne kneepjes van het vak wil leren, is dit boek een bron van veel informatie. De illustraties ondersteunen de tekst uitstekend.
(Biblion recensie, O. van Asselt.)

Paperback |
59 pagina's | Focus Media Groep | oktober 1996
ISBN10:
9072216598  | ISBN13: 9789072216595
 Basisboek zwartwit fotografie<br>M. Buschman


Basisboek Zwartwit Fotografie door Mich Buschman     
Mich Buschman, beroepsfotograaf en docent aan de Fotovakschool en het Focus Photo Centre, is tevens technisch redacteur van het fotomaandblad 'Focus'. In laatstgenoemde functie schreef hij een reeks artikelen onder de titel 'Basiscursus Zwartwit' met zoveel succes dat de vele aanvragen voor overdrukken deden besluiten tot een boekuitgave, waarvan thans de derde uitgebreide druk is verschenen. In heldere, stimulerende formuleringen behandelt hij de inrichting van een donkere kamer en verder de processen van de opname, de ontwikkeling, het vergroten en verdere bezigheden die tot geslaagde producten leiden. Dit alles rijkelijk voorzien van tips en procédé's, vaak gericht op mogelijkheden tot creativiteit en een bijzondere zeggingskracht van de werkstukken. Talrijke technisch voortreffelijk verzorgde zwart-witfoto's illustreren de tekst en vormen vaak een zelfstandige uitbreiding van de leerstof. Ten slotte leidt ook het gedeelte over bijzondere films en de daarmee te bereiken resultaten tot het stimuleren van de ondernemingslust van amateurs en beroepsfotografen.
(Biblion recensie, P.A. v.d. Ham.)

Paperback | Focus Media Groep
ISBN10: 9072216741 | ISBN13: 9789072216748

 

afbeelding volgt zsm


Beter Fotograferen door   Joke Beers-Blom 
Als fotograaf benut u soms niet alle mogelijkheden van uw camera. Het kan ook gebeuren dat het resultaat van uw opnamen niet volledig naar wens is of dat de sfeer die u in een opname wou leggen, niet tot zijn recht komt in het eindresultaat. Dit boek maakt u wegwijs in de wereld van digitale fotografie en helpt u om uw kennis en vaardigheden te verfijnen en naar een hoger niveau te tillen.
In vijftien hoofdstukken maakt u kennis met diverse onderdelen van de digitale fotografie. Eerst gaat u dieper in op de belangrijkste apparatuur en accessoires, bekijkt u de verschillende camera-instellingen in detail en leert u composities uitdenken om een prachtig resultaat te bereiken. Vervolgens focussen de hoofdstukken op één specifiek onderwerp. Het fotograferen van landschappen, dieren, mensen, architectuur, enzovoort verloopt immers volgens verschillende principes.
Aan de hand van de vele voorbeelden krijgt u een overzicht van verrassende en aantrekkelijke mogelijkheden. Zo doet u massa's inspiratie op en ziet u de beschreven informatie direct omgezet in praktijkvoorbeelden. Als u meer uit uw camera wilt halen, uw foto's wilt verbeteren en meer wilt weten over het fotograferen zelf, dan is dit boek een ideale leidraad!

Paperback |
235 pagina's | Easy Computing | mei 2009
ISBN10:
904564634X  | ISBN13:  9789045646343
 
Bewuster en beter mooiere digitale foto's maken


Bewuster en beter mooiere digitale foto's maken door  Pieter Dhaeze  
Daar staat u... Met in uw hand een digitale camera en in het hoofd alle boekenkennis van de camerareeks Bewuster en beter. Klaar om het veld in te gaan om waanzinnig mooie foto's te maken. U merkt snel dat - ondanks het juiste gereedschap en alle knowhow - niet elke druk op de ontspanner een voltreffer oplevert. Ervaring, talent en inspiratie zijn onmisbare elementen om een onderscheidende foto te kunnen maken. Hoewel deze drie niet altijd op topniveau aanwezig zijn, kan iedereen betere foto's maken. U moet weten welke facetten een rol spelen bij het maken van wat 'men' een mooie foto noemt. De auteurs hebben deze aspecten in dit boek ontrafeld en gestructureerd in tien aandachtspunten. Houd hieraan vast om elke opname tot een goede foto te maken en de kans op een winner te verhogen. Veel fotoplezier.
Hardcover |
256 pagina's | Duuren Media, Van | mei 2009
ISBN10:
9059403967 | ISBN13:  9789059403963
 
Creatieve fotografie van A tot Z<br>Lee Frost


Creatieve Fotografie van A tot Z door Lee Frost     
Creatieve fotografie van A tot Z maakt zowel van de beginner als van de vergevorderde enthousiasteling een betere fotograaf. Aan de hand van 200 inspirerende foto's worden u een 70-ta[ technieken aan de hand gedaan om een persoonlijke stempel op uw opnames te drukken. De technieken zijn stap voor stap uitgelegd. Zo kunt u ze uzelf op een eenvoudige en snelle manier eigen maken. Van gekruiste ontwikkeling, spontane foto's, 'meevolgen' over panorama's maken tot het fotograferen van vuurwerk, verlichte gebouwen, enz.
Creatieve fotografie van A tot Z is vooral een praktisch boek. Het bevat geen algemene en nietszeggende adviezen, maar legt de nadruk op het creatief toepassen van de verschillende technieken. Dit boek is dan ook bedoeld voor diegenen die de geheimen van de fotografie op een actieve manier onder de knie willen krijgen

Hardcover | 156 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9024372232 | ISBN13: 9789024372232

 Dieren Fotograferen


Dieren Fotograferen door S. Ruiter  
Voorbereiding, techniek en werkwijzen.
De natuurfotografie zit in de lift dankzij de toename van vrije tijd en de grotere bewustwording bij veel natuurliefhebbers. Bovendien gaf de digitale fotografie een enorme impuls aan de gebruiksvriendelijkheid. In dit boek vertelt Steven Ruiter op persoonlijk wijze hoe men meer kan halen uit de beschikbare apparatuur. Met zijn eigen ervaringen en talrijke foto's als leidraad laat hij zien hoe men zich optimaal op specifieke onderwerpen kan voorbereiden en hoe men ter plekke dient te handelen.
Een actuele en inspirerende bron van praktische kennis over dierfotografie.
Hardcover 127 pagina's | Tirion Uitgevers | april 2009
ISBN10:
9052107505 | ISBN13: 9789052107509
 Digitaal Fotograferen onderweg<br>Peter de Ruiter


Digitaal fotograferen onderweg door Peter de Ruiter     
JE HEBT het meeste plezier van je digitale camera tijdens een reis. De mooie mensen, de indrukwekkende steden en de wonderbaarlijke landschappen verschijnen als vanzelf voor je lens. Het boek Digitaal fotograferen van Peter de Ruiter, begeleidt de fotograferende reiziger van stap tot stap. Het is overzichtelijk ingedeeld in wat je doet voor de reis (camerakeuze, voorbereiding, pixels), tijdens de reis (tips om goede foto´s te maken, problemen voorkomen, opslagmedia, foto´s naar huis sturen) en na de reis (bewerken, digitaal album, printen, projecteren). Het boek is geïllustreerd met talrijke voorbeelden van profs en ´lotgenoten´. Peter de Ruiter is een bereisd fotograaf en schrijver. Als internetpionier was hij een van de eersten die de mogelijkheden van digitale fotografie inzagen. De harde realiteit heeft hij ondervonden tijdens zijn recente reis van negen maanden door Azië, aan het eind waarvan hij met digitale camera en al in de Ganges viel. Gelukkig had hij een back-up gemaakt.
Paperback | 188 Pagina's | Uitgeverij Elmar
ISBN10: 9038914512 | ISBN13: 9789038914510

 Digitaal fotograferen zonder handleiding<br>Peter de Ruiter


Digitaal fotograferen zonder handleiding door Peter de Ruiter     
Digitaal fotograferen zonder handleiding
Om mooie digitale foto's te maken hoef je geen techneut te zijn of gebruiksaanwijzingen door te worstelen. Met een paar vuistregels in de hand en met gebruik van de symbolen op de camera kan iedereen een briljant resultaat bereiken. Met veel foto's en weinig tekst laat Peter de Ruiter iedereen de mogelijkheden van een digitale camera beter benutten. De Ruiter is immers zelf ook meer 'doener' dan 'denker'. In het doe-het-zelfhoofdstuk gaat de lezer dan ook zelf aan de slag.
Het boek bevat ruim honderd briljante voorbeeldfoto's en 'hoe je ze maakt'. Symbolen en iconen zijn een belangrijk onderdeel van deze visuele uitgave. Tevens besteedt de auteur veel aandacht aan het bewerken van foto's met eenvoudige middelen en aan het alleen of met anderen genieten van het resultaat.

Paperback | 157 Pagina's | Uitgeverij Elmar
ISBN10: 903891637X | ISBN13: 9789038916378
 Digitale Fotografie Canon EOS400D<br>Haasz, C.


Digitale fotografie Canon EOS 400D door C. Haasz   
Ongeveer een kwart van dit boek gaat over de mogelijkheden en het gebruik van de Canon EOS 400D. Uitgebreid wordt ingegaan op de kenmerken van dit type digitale spiegelreflexcamera. De rest van het boek gaat over het digitaal bewerken van foto's, met gebruik van verschillende fotobewerkingsprogramma's, en de diverse fotografische motieven. Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn: macro- en close-up-fotografie, dieren en kinderen fotograferen en kunstlicht en studioverlichting. Een opvallend gemis is de portretfotografie, een toch populaire tak van fotografie. In de laatste hoofdstukken wordt aandacht besteed aan het archiveren, presenteren en verzenden van foto's. Het taalgebruik is eenvoudig, de begeleidende kleurenfoto's zijn van prima kwaliteit. Ze ondersteunen steeds de tekst. Al met al een boek dat bezitters van de EOS 400 D zeer zal aanspreken, maar ook liefhebbers van fotografie in het algemeen zullen hier veel nuttige informatie kunnen vinden. Met register. (NBD|Biblion recensie, O. van Asselt)
Hardcover | 316 Pagina's | Easy Computing
ISBN10: 9045642433 | ISBN13: 9789045642437
 Digitale fotografie nikon D40/D40x<br>Haasz, Chr.


Digitale fotografie Nikon D40/D40X door C. Haasz     
B
oek met duidelijke uitleg over het gebruik van de camera, trucs hoe je het beste uit je camera kunt halen en zelf professionele foto,s kunt maken. Een boek dat iedere nikon d40 bezitter in huis moet hebben
Hardcover | 315 Pagina's | Easy Computing
ISBN10: 9045643359 | ISBN13: 9789045643359

 Digitale Fotografie NIKON D90


Digitale fotografie Nikon D90 door  Klaus Kindermann 
De D90 is de nieuwe uitblinker in Nikons gamma van digitale spiegelreflexcamera's. Heel bijzonder is dat de Nikon D90 de eerste digitale spiegelreflexcamera ter wereld is met een HD-videofunctie.Wat prestaties en technologie betreft, is de D90 verwant aan een van de pronkstukken van de Nikon DX serie: de Nikon D300. De krachtige 12.3-megapixel CMOS-sensor in het DX-formaat zorgt samen met de nieuwe EXPEED-beeldverwerkingstechnologie voor een ongeëvenaarde fotokwaliteit.
In dit boek draait alles om het concrete gebruik van de Nikon D90. Beschrijvingen van de functie van een knop of configuratiemenu staan altijd in het teken van de praktische betekenis ervan tijdens het fotograferen.
Op die manier doet u niet alleen snel de noodzakelijke achtergrondkennis op, maar verwerft u ook het nodige inzicht dat onontbeerlijk is voor professionele fotografie op een hoog niveau. Met behulp van diverse voorbeelden uit de dagelijkse praktijk toont meesterfotograaf Klaus Kindermann wat het verschil maakt tussen een geslaagde of mislukte foto. Want dat is waarop het uiteindelijk aankomt: foto's maken met de hoogst mogelijke beeldkwaliteit.

Hardcover |
309 pagina's | Easy Computing | april 2009
ISBN10:
9045646374 | ISBN13:  9789045646374
 
Digitale Fotografie Olympus E-510 / druk 1<br>


Digitale fotografie Olympus E-510 door C. Haasz  
De Olympus E-510 is de camera voor fotografen die in de wereld van de digitale spiegelreflexfotografie willen stappen. Het toestel ligt perfect in de hand en levert een uitstekende beeldkwaliteit. Dankzij de 10-Megapixel-sensor zorgt de Olympus E-510 voor messcherpe beelden. In dit boek over Olympus E-510 draait alles om praktische en creatieve fotografie. Wolf-Dieter Roth geeft uitleg bij de vele instellingen en opties van uw camera. De cameratechnieken en RAW-conversie, die het fundament leveren voor creatieve digitale fotografie, worden helder en duidelijk uitgelegd. Aan de hand van vele workshops uit de dagelijkse fotopraktijk ontdekt u hoe u foto's met een maximale beeldkwaliteit kunt maken. Daarom ligt de focus op de parameters voor een opname, zoals optimale lichtverhouding en de keuze voor het juiste perspectief. Deze factoren zijn bij de kwaliteit van een opname doorslaggevend. Het boek is de ideale begeleider voor wie dier-, landschap- en portretfotografie beoefent, maar ook voor wie foto's wil maken tijdens bijzondere gebeurtenissen zoals een geboorte of een live-concert.
Hardcover | Easy Computing
ISBN10: 9045644649 | ISBN13: 9789045644646
 Digitale FotografieSony Alpha 100<br>Haasz, C.


Digitale fotografie Sony Alpha 100 door C. Haasz     
De Sony ? 100 is de camera voor fotografen die in de wereld van de digitale spiegelreflexfotografie willen stappen. Het toestel ligt perfect in de hand en levert een uitstekende beeldkwaliteit. Dankzij de Super SteadyShot-technologie en de 10,2-Megapixel-Sensor haalt de Sony ? 100 een CMOS-opnamekwaliteit die zorgt voor messcherpe beelden.
In dit boek over Sony ? 100 draait alles om praktische en creatieve fotografie. Christian Haasz geeft uitleg bij de vele instellingen en opties van uw camera. De cameratechnieken en RAW-conversie, die het fundament leveren voor creatieve digitale fotografie, worden helder en duidelijk uitgelegd. Aan de hand van vele workshops uit de dagelijkse fotopraktijk ontdekt u hoe u foto's met een maximale beeldkwaliteit kunt maken. Daarom ligt de focus op de parameters voor een opname, zoals optimale lichtverhouding en de keuze voor het juiste perspectief. Deze factoren zijn bij de kwaliteit van een opname doorslaggevend.
Het boek is de ideale begeleider voor wie dier-, landschap- en portretfotografie beoefent, maar ook voor wie foto's wil maken tijdens bijzondere gebeurtenissen zoals een geboorte of een live-concert.

Hardcover | 318 Pagina's | Easy Computing
ISBN10: 9045644436 | ISBN13: 9789045644431
 Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera Canon<br>J. Horlings


Fotograferen met een digitale spiegelreflexcamera Canon door  Jeroen Horlings   
Met de Canon 350D en 400D kunt u fantastische foto's maken. Maar beide camera's hebben zoveel mogelijkheden dat een helpende hand geen overbodige luxe is. Daarom gaat dit boek uitgebreid in op de werking van beide camera's. Van de basiskennis van digitale fotografie en het fotograferen met een spiegelreflexcamera tot het wisselen van lenzen en het schoonmaken van de sensor. Tevens leert u alles over de sluitertijd en het diafragma, scherpstelpunten en verschillende autofocus- en lichtmetingsmethoden. De programmastanden, de meestgebruikte knoppen (zoals ISO en witbalans) en gevorderde instellingen zoals bracketing komen aan bod en u leert handige trucs toe te passen.
Zodra u de ins en outs van de camera's, lenzen en instellingen onder de knie hebt, gaat u nog een stapje verder. Dit boek verklapt u de geheimen van een goede compositie en gaat in op het bewerken van foto's in Photoshop en Photoshop Elements (zoals rode ogen verwijderen, retoucheren en het werken met raw). Kortom: een zeer compleet boek met kleurrijke voorbeeldfoto's en heldere uitleg, specifiek voor de Canon-fotograaf.

Paperback | 160 Pagina's | Pearson Education
ISBN10: 9043014052 | ISBN13: 9789043014052
 Fotografie<br>John Freeman


Fotografie door John Freeman     
Fotografie van John Freeman is een volledig handboek en is geschikt voor iedere enthousiaste amateur-fotograaf. Het behandelt alle aspecten, van de keuze van de juiste camera tot kennis van technische zaken als diafragma en filmsnelheid. De voor- en nadelen van verscheidene accessoires en onderdelen van de uitrusting worden besproken, zodat u kostbare vergissingen kunt voorkomen. Elke techniek is geïllustreerd met verbluffend mooie beelden en voorzien van heldere tekst, zodat u gemakkelijk uw vaardigheden kunt verbeteren. Alle populaire onderwerpen worden belicht, zoals familieportretten en vakantiefoto's, natuur- en landschapsfoto's, stillevens en actiefoto's, en daarnaast kunt u kennismaken met geavanceerde technieken als basisverlichting en bewerking van digitale beelden. Honderden professionele tips leggen uit hoe potentiële valkuilen zijn te omzeilen en hoe problemen als gebrek aan licht of slecht weer op te lossen zijn. Fotografie geeft antwoorden op talloze vragen van amateur-fotografen en vormt een handzaam en volledig naslagwerk waarmee u zelf aan de slag kunt.
Hardcover | 288 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059201817 | ISBN13: 9789059201811
 Fotografiegids Compositie<br>John Freeman


Fotografiegids Compositie door  John Freeman   
Deze gids bespreekt op heldere wijze alle compositorische aspecten van digitale en analoge fotografie. Zowel professionele als amateur-fotografen zullen met dit boek uit de voeten kunnen.
Met uitleg over gulden snede, symmetrie, objectieven, kadreren, standpunt en perspectief. Alle aspecten van de compositie in relatie tot onderwerpen als portretten, gebouwen, landschappen en stillevens komen aan de orde.
Stap-voor-stapaanwijzingen voor het digitaal samenvoegen van foto's en de correctie van convergerende verticalen. Tevens uitleg over hoe u prachtige abstracte opnames, close-ups en contrastrijke foto's kunt maken.

Paperback | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059203127 | ISBN13: 9789059203129
 Fotografiegids Landschappen<br>John Freeman


Fotografiegids Landschappen door John Freeman     
Zoals John Freeman in Fotograferen in de praktijk en Fotografie doet, geeft hij in deze boeken een zeer duidelijke uitleg over deze verschillende onderwerpen.
Het zijn uitgebreide gidsen waarin alle aspecten van portretten fotograferen en compositie, landschappen en licht aan de orde komen.
De boeken zijn geïllustreerd met Freemans indrukwekkende en beeldende foto's van over de hele wereld, die gekenmerkt worden door een veelheid aan stijlen.

Paperback | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059203143 | ISBN13: 9789059203143

 Fotografiegids Licht<br>John Freeman


Fotografiegids Licht door John Freeman     
Deze veelomvattende gids voor de toepassing van licht in de fotografie zal zowel amateur- als vakfotografen in staat stellen om onder alle lichtomstandigheden uitstekende resultaten te boeken. Dit boek informeert de lezer over apparatuur en accessoires, van camera's tot de inrichting van een studio. Het behandelt digitale technieken en analoge fotografie. Tot de thema's behoren de invloed van weersomstandigheden en temperatuur op licht, hoe u de volledige controle over het licht inde studio kunt verkrijgen en hoe u geslaagde opnamen kunt maken van bijvoorbeeld vuurwerk.
Paperback | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059203151 | ISBN13: 9789059203150
 Fotografiegids Naakt<br>John Freeman


Fotografiegids Naakt door John Freeman     
Deze uitgebreide gids voor naaktfotografie heeft betrekking op analoge en digitale fotografie en is zowel bedoeld voor de professionele fotograaf als voor de amateur.
Er wordt uitvoerig ingegaan op de benodigde uitrusting en basisbegrippen van de fotografie.
Aan de orde komen onder meer het werken met modellen, binnen- en buitenfotografie, accessoires, klassiek naakt, studioverlichting, solarisatie, lichaamsversiering en het gebruik van Photoshop-filters.

Paperback | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059203178 | ISBN13: 9789059203174

 Fotografiegids Portretten


Fotografiegids Portretten door John Freeman     
Deze gids bespreekt op heldere wijze alle aspecten van de portretfotografie. Of u nu digitaal of analoog fotografeert, professioneel of hobbymatig, dit boek biedt een keur aan informatie en inspireert u tot het ontwikkelen van uw eigen stijl.
Dit boek laat zien welke situaties en problemen u tegen kunt komen bij het fotograferen van kinderen, groepen, close-ups en actieportretten.
Tevens uitleg over digitale technieken als de achtergrond wijzigen, montages maken, retoucheren en inkleuren.

Paperback | 160 Pagina's | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 9059203135 | ISBN13: 9789059203136

 Fotografiegids Zwart-wit<br>John Freeman


Fotografiegids Zwart-wit door  John Freeman   
Deze uitgebreide gids voor zwart-witfotografie heeft betrekking op analoge en digitale fotografie en is zowel bedoeld voor de professionele fotograaf als voor de amateur.
Er wordt uitvoerig ingegaan op de benodigde uitrusting en basisbegrippen van de fotografie.
Aan de orde komen onder meer studioportretten, landschappen, luchten accentueren, dieren, het gebruik van filters, infraroodfotografie, high key- en low key-opnamen en abstracte foto's.
Paperback | Veltman Uitgevers B.V.
ISBN10: 905920316X | ISBN13: 9789059203167

 Handboek digitale fotografie & beeldbewerking


Handboek digitale fotografie en beeldbewerking door Frans Barten 
Het ultieme Handboek Digitale Fotografie & Beeldbewerking heeft na drie volledig herziene herdrukken vanwege de razendsnelle digitale ontwikkelingen en 35.000 verkochte exemplaren nu definitief moeten wijken voor een compleet nieuwe uitgave die nu als moeder aller digitale handboeken (728 pagina's!) op werkelijk alle facetten van de digitale fotografie anno 2009 ingaat.
Kennis van de camera is voor de huidige fotograaf niet meer voldoende om tot een goed eindresultaat te komen. Dit boek behandelt daarom het hele werkproces van de digitale fotograaf. Van de opname tot een hoogwaardig eindresultaat voor exposities, glossy magazines, het web en het eigen archief. Fotografiedocent/vakfotograaf Frans Barten neemt de lezer mee langs alle stadia die bepalend zijn voor de kwaliteit van een digitale foto. Hij legt in heldere bewoordingen uit wat digitale fotografie is en besteedt uitgebreid aandacht aan de theoretische achtergronden van het medium omdat de kwaliteit van de fotografie ervan profiteert als de fotograaf weet waarom hij een bepaalde handeling moet uitvoeren. Daarna behandelt hij de instelmogelijkheden van de digitale camera, waarbij steeds naar de ideale instelling voor elk fotografisch onderwerp wordt gestreefd. Er is uitgebreid aandacht voor het beeldbewerkingstraject, waarin het beheren en bewerken van RAW-bestanden aan de orde komt en alle voor de fotograaf relevante handelingen in Adobe Photoshop duidelijk worden uitgelegd. Deze handelingen kunnen door de lezer worden nagespeeld aan de hand van projecten met foto's die vanaf de Focus-site te downloaden zijn. Daardoor wordt er snel een diepgaand inzicht geboden in de manier waarop een professional beeldbewerking inzet. De lezer kan daarna meteen de opgedane kennis gebruiken in zijn eigen projecten. Om de beeldbewerking goed te kunnen toepassen, is ervoor gezorgd dat de voorbeelden niet gebonden zijn aan de laatste versies van beeldbewerkingssoftware. De nadruk ligt op universele gereedschappen die al enkele jaren in de programma's zijn ingebouwd. Wél een flinke stap in kwaliteitsverbetering binnen het werkproces, is het RAW-formaat en de programma's die het kunnen verwerken, zoals Adobe Lightroom en Apple Aperture. Vandaar dat daaraan ruim aandacht wordt besteed.
Hardcover | 716 pagina's | Focus Media Groep | december 2008
ISBN10:
9078811080 | ISBN13: 9789078811084
 Digitale Portretfotografie handboek


Handboek digitale portretfotografie door Misch Buschman 
Professioneel geschreven en gevisualiseerd boek, met heldere teksten en toelichting hoe mooie foto's tot stand kunnen komen. Een must voor elke fotograaf, die zichzelf wil verbeteren en professioneel portretten wil maken. Zeer inspirerend en uitnodigend om in aktie te komen; wie maakt de mooiste portretfoto's ... veel doen vooral en uitproberen. Oefening baart kunst en hier hoor en zie je dat vanuit de ervaring van een profesional!
Paperback | 320 Pagina's | Focus Media Groep
ISBN10: 9078811048 | ISBN13: 9789078811046
 Handleiding digitale glamour-fotogafie<br>D. Evans


Handleiding digitale glamour fotografie door D. Evans     
Digitale glamour-fotografie
Glamourfotografie vereiste een dure, hi-tech uitrusting, een heel mooi en even duur model en een exotische locatie of uitgebreide set, maar de komst van digitale camera's en fotobewerking hebben dit veranderd. Beelden kunnen een professioneel uiterlijk krijgen. Dit boek behandelt alle aspecten van het genre, van hoe je je moet voorbereiden op een shoot tot het verwijderen van 'oneffenheden' op de huid van je model.
Opgebouwd rond de drie belangrijkste thema's: de foto, de bewerking en het resultaat.

Paperback | Uitgeverij Elmar
ISBN10: 9038916884 | ISBN13: 9789038916880
 Het Photoshop CS2 boek voor digitale fotografen<br>N.M. Kelby & S. Kelby


Het Photoshop CS2 boek voor digitale fotografen door Scott Kelby     
In dit boek onthult Scott Kelby, de best verkopende Photoshop-auteur van dit moment, de nieuwste opwindende Photoshop CS2-technieken voor digitale fotografen. Scott doet in dit boek iets wat nog maar zelden is gedaan: hij slaat alle bla-bla over en laat gewoon precies zien hoe het moet. Je hebt immers niet altijd behoefte aan saaie en tijdrovende theorie, net zoals je soms even geen zin hebt om met instellingen te experimenteren en alles zelf te moeten ontdekken.
Scott leert je daarom in eenvoudige stappen de technieken aan die professionele digitale fotografen gebruiken en vertelt je heel duidelijk welke instellingen je wanneer moet gebruiken en waarom. Precies de redenen waarom zijn boeken zo geliefd zijn. Het boek dat je nu in handen hebt, onthult goedbewaarde professionele geheimen!

Paperback | 434 Pagina's | Pearson Education
ISBN10: 9043011487 | ISBN13: 9789043011488

 Het beste van Photoshop CS2<br>S. Kelby


Het beste van Photoshop CS2 door Scott Kelby     
Dankzij de opkomst van digitale fotografie is ook de populariteit van Photoshop enorm toegenomen. Met iedere versie is Photoshop nog krachtiger en uitgebreider dan voorheen en Photoshop CS2 laat op het gebied van fotobewerking nog nauwelijks iets te wensen over. Heeft u een digitale camera en wilt u snel de nieuwste en populairste fotobewerkingstechnieken in Photoshop CS2 onder de knie krijgen? Dan heeft u nu het juiste boek in handen. Ieder jaar traint Scott Kelby duizenden professionele fotografen in het werken met Photoshop en bijna zonder uitzondering worstelen ze met dezelfde vragen en problemen. De belangrijkste adviezen en technieken van experts vindt u terug in dit boek. Geen langdradige theorie maar makkelijk te volgen, stapsgewijze instructies voor direct resultaat. Scott Kelby verklapt in dit boek welke technieken Photoshop-experts toepassen en wanneer u welke instellingen moet gebruiken en waarom.
Paperback | 184 Pagina's | Pearson Education
ISBN10: 9043011517 | ISBN13: 9789043011518

 Het beste van Photoshop CS3<br>S. Kelby


Het beste van Photoshop CS3 door Scott Kelby     
Ben je klaar voor een boek over Photoshop dat alle regels breekt? Dit boek slaat alle onzin over en vertelt je precies wat je moet doen. Ieder jaar traint Scott Kelby duizenden professionele fotografen in het werken met Photoshop. Die ervaring en de beste adviezen en technieken van experts vind je terug in dit boek. Geen langdradige theorie, maar makkelijk te volgen, stapsgewijze instructies voor direct resultaat. Scott Kelby verklapt in dit boek alle geheimen en vertelt wanneer je welke instellingen moet gebruiken en waarom. Wil je snel de beste fotobewerkingstechnieken in Photoshop CS3 onder de knie krijgen? Dan heb je nu het juiste boek in handen.
Paperback | 191 Pagina's | Pearson Education
ISBN10: 9043014869 | ISBN13: 9789043014861

 Het beste van Photoshop Elements 5<br>S. Kelby


Het beste van Photoshop Elements 5 door Scott Kelby     
Ben je klaar voor een boek over Photoshop Elements dat alle regels breekt? Dit boek slaat alle onzin over en vertelt precies wat je moet doen. Geen langdradige theorie, maar heldere, stapsgewijze instructies die direct resultaat opleveren. Scott Kelby verklapt in dit boek de geheimen van professionals en vertelt wanneer je welke instellingen moet gebruiken en waarom.
Heb je een digitale camera en wil je snel de beste technieken uit Photoshop Elements 5 onder de knie krijgen? Dan heb je nu het juiste boek in handen.

Paperback | 216 Pagina's | Pearson Education
ISBN10: 9043014044 | ISBN13: 9789043014045

 Nederlandse landschappen<br>R. Smit


Nederlandse Landschappen door R. Smit     
Landschapsfotografie lijkt simpel, maar is het niet. Er bestaan veel regels over compositie, standpunt, apparatuur, enzovoort, maar hoe ga je daar in de praktijk mee om? Puttend uit zijn rijke cursuservaring laat Ruben Smit het bos door de bomen zien: functionele aanpak in de praktijk! Aan de hand van verscheidene landschapstypen komen alle belangrijke aspecten aan bod: technische vaardigheden, blikgeleiding, voorgrond-achtergrond, staand-liggend, omgaan met weersomstandigheden, enzovoort.
Paperback | Tirion Uitgevers
ISBN10: 9052106762 | ISBN13: 9789052106762
 Fotopocket CANON EOS 350 D<br>Haasz, C.


Photopocket Canon EOS 350D  door C.Haasz     
Technische toelichtingen in een heldere taal en praktische tips en trucs van een professionele fotograaf, die put uit zijn jarenlange ervaring.
De fotopocket Canon EOS 350D is de ideale aanvulling op de handleiding van uw camera. De auteur put uit zijn jarenlange ervaring als professionele fotograaf en geeft u een hoop waardevolle en praktische tips mee zodat u de beste opnames leert maken met uw toestel.
De technische toelichtingen zijn volledig op maat van de gebruiker geschreven. Dankzij de checklisten en voorbeeldafbeeldingen raakt u vertrouwd met de belangrijkste parameters, waaronder de belichtingstijd, optimale belichtingstijd en de ISO-gevoeligheid.
Dit boekje heeft een compact en handig formaat. De plastic beschermkaft zorgt voor extra bescherming tijdens uw vele excursies. De Fotopocket past trouwens makkelijk in uw tas!

Paperback | 126 Pagina's | Easy Computing
ISBN10: 9045643006 | ISBN13: 9789045643007

 Foto Pocket Canon EOS 40D


Photopocket Canon EOS 40D  door C. Haasz 
Technische toelichtingen in een heldere taal en praktische tips en trucs van een professionele fotograaf
De fotopocket Canon EOS 40D is de ideale aanvulling op de handleiding van uw camera.
De technische toelichtingen zijn volledig op maat van de gebruiker geschreven. Dankzij de checklists en zorgvulidg gekozen foto's raakt u vertrouwd met de belangrijkste parameters, waaronder de belichtingstijd, optimale belichtingstijd en de ISO-gevoeligheid.
De auteur put uit zijn jarenlange ervaring als professionele fotograaf en geeft u een hoop waardevolle en praktische tips mee zodat u de beste opnames leert maken met uw toestel.
Dit boekje heeft een compact en handig formaat. De plastic beschermkaft zorgt voor extra bescherming tijdens uw vele excursies. De Fotopocket past trouwens makkelijk in uw tas!
Hardcover | 125 Pagina's | Easy Computing
ISBN10: 9045644819 | ISBN13: 9789045644813

 Fotopocket CANON EOS 400 D<br>Haasz, C.


Photopocket Canon EOS 400D  door C.Haasz     
Deze compacte gids is een mini-uitgave van de camera-handleiding van deze digitale spiegelreflexcamera en dient als een soort snelgids zodat de fotograaf meteen aan de slag kan. Er is dan ook veel aandacht voor de onuitputtelijke technische (instellings)mogelijkheden zoals de vele opnameparameters, camera-opties, het RAW-menu, witbalans-werking, flitsmogelijkheden, enz. Met behulp van korte beschrijvingen met bijbehorende verklarende en inspirerende kleurenfoto's zal de lezer zijn/haar camera binnen een kort tijdsbestek beter leren kennen. De fotobijschriften in te smal lettertype - vaak ook op slecht leesbare ondergronden - zullen bij een volgende druk zeker meer aandacht mogen hebben. (NBD|Biblion recensie, J. Mink)
Paperback | 125 Pagina's | Easy Computing
ISBN10: 9045643014 | ISBN13: 9789045643014
 Foto Pocket Nikon D200<br>Haasz, C.


Photopocket Nikon D200  door C.Haasz     
De Foto Pocket Nikon D200 is de ideale aanvulling op de handleiding van uw camera.
De technische toelichtingen zijn volledig op maat van de gebruiker geschreven. Dankzij de checklists en zorgvuldig gekozen foto's raakt u vertrouwd met de belangrijkste parameters, waaronder de witbalans, optimale belichtingstijd en de ISO-gevoeligheid.
De auteur put uit zijn jarenlange ervaring als professionele fotograaf en geeft u een hoop waardevolle en praktische tips mee zodat u de beste opnames leert maken met uw toestel.
Dit boekje heeft een compact en handig formaat. De plastic kaft zorgt voor extra bescherming tijdens uw vele excursies. De Foto Pocket past trouwens makkelijk in uw tas!

Paperback | 127 Pagina's | Easy Computing
ISBN10: 9045644428 | ISBN13: 9789045644424

 Foto Pocket Olympus E-510<br>Dieter-Roth, W.


Photopocket Olympus E-510  door C.Haasz  
De Foto Pocket Olympus E-510 is de ideale aanvulling op de handleiding van uw camera. De technische toelichtingen zijn volledig op maat van de gebruiker geschreven. Dankzij de checklists en zorgvuldig gekozen foto's raakt u vertrouwd met de belangrijkste parameters, waaronder de witbalans, optimale belichtingstijd en de ISO-gevoeligheid. De auteur put uit zijn jarenlange ervaring als professionele fotograaf en geeft u een hoop waardevolle en praktische tips mee zodat u de beste opnames leert maken met uw toestel. Dit boekje heeft een compact en handig formaat. De plastic kaft zorgt voor extra bescherming tijdens uw vele excursies. De Foto Pocket past trouwens makkelijk in uw tas!
Hardcover | Easy Computing
ISBN10: 9045644630 | ISBN13: 9789045644639

 Foto Pocket Sony Alpha 100<br>Haasz, C.


Photopocket Sony Alpha 100  door C.Haasz     
De Foto Pocket Sony ? 100 is de ideale aanvulling op de handleiding van uw camera.
De technische toelichtingen zijn volledig op maat van de gebruiker geschreven. Dankzij de checklists en zorgvuldig gekozen foto's raakt u vertrouwd met de belangrijkste parameters, waaronder de witbalans, optimale belichtingstijd en de ISO-gevoeligheid.
De auteur put uit zijn jarenlange ervaring als professionele fotograaf en geeft u een hoop waardevolle en praktische tips mee zodat u de beste opnames leert maken met uw toestel.
Dit boekje heeft een compact en handig formaat. De plastic kaft zorgt voor extra bescherming tijdens uw vele excursies. De Foto Pocket past trouwens makkelijk in uw tas!

Paperback | 127 Pagina's | Easy Computing
ISBN10: 9045644444 | ISBN13: 9789045644448

 Photoshop Klassiekers<br>S. Kelby


Photoshop klassiekers door Scott Kelby     
Dit boek is geïnspireerd op een column in het tijdschrift Photoshop User. Je leest hoe je zelf de speciale effecten toepast die je elke dag in tijdschriften, op televisie, in kranten en op internet ziet. Dit zijn echte 'klassiekers': technieken die hun sporen hebben verdiend. Voor veel professionele fotografen en ontwerpers zijn het de effecten waarmee ze hun brood verdienen (zoals je in dit boek leest). We hebben het hier niet over hippe of vreemde effecten, maar over bruikbare effecten - de dingen waar je klanten om vragen (en waarvan zij verwachten dat jij ze kent).
Hoe werkt het?
Scott Kelby, auteur van een reeks bestsellers over Photoshop, demonstreert hoe deze klassiekers door hedendaagse topontwerpers worden toegepast. Je leert stap voor stap hoe je complete projecten voltooit, zodat je de klassiekers vandaag al kunt inzetten. Je maakt kennis met fotografische effecten, teksteffecten, commerciële en advertentie-effecten en de studiotechnieken waar specialisten naar grijpen als ze haast hebben.
Waardoor wordt het een 'klassieker'?
In de loop der jaren zijn enkele Photoshop-bewerkingen zo populair geworden, dat ze alleen nog maar als klassiekers omschreven kunnen worden, net zoals sommige liedjes en recepten klassiekers worden. Als je een kookboek met de titel Klassieke recepten koopt, verwacht je beproefde recepten voor mayonaise, appeltaart, erwtensoep en andere keukenklassiekers, nietwaar? Inderdaad. Je verwacht recepten die al jarenlang dagelijks op het menu staan. Het boek dat je nu in handen hebt, geeft uitleg over speciale effecten die al jarenlang meegaan; effecten die regelmatig worden toegepast door de beste ontwerpers, fotografen en andere professionals die Photoshop gebruiken.

Paperback | Pearson Education
ISBN10: 9043012904 | ISBN13: 9789043012904

 RAW ongekookt<br>Steinmueller, U. & Gulbins, J.


RAW ongekookt door U. Steinmueller  
Tot voor kort was het voor een fotograaf ondenkbaar dat hij zijn kostbare negatieven af zou staan aan een ander. De opkomst van de digitale fotografie heeft echter verandering gebracht. Ontelbare fotografen geven nu hun net gemaakte beelden over aan het programma voor beeldconversie dat in hun camera ingebouwd zit. Raw ongekookt toont hoe u de creatieve controle over uw foto's in handen houdt door rechtstreeks te werken met het raw-bestandsformaat, het digitale equivalent van het filmnegatief.
Deze praktische gids legt u de voordelen uit van het werken met raw-bestanden. U leest hoe u raw-converteerprogramma's kunt gebruiken en hoe u uit elke opname het beste digitale beeld creëert. De heldere uitleg wordt rijkelijk geïllustreerd en aangevuld met voorbeelden. Raw ongekookt behandelt de meest populaire en innovatieve raw-converters (waaronder Camera RAW, RawShooter, Lightroom en Aperture) en toont hoe u met elk van deze programma's het beste resultaat bereikt.
Uit de inhoud:
- Technieken om uw digitale camera te kalibreren
- Hoe behaalt u de beste resultaten met de verschillende raw-converteerprogramma's?
- Wanneer gebruikt u welk programma?
- Tips voor het converteren van kleurenfoto's naar zwart-wit
- Basiskleurmanagement en batchverwerking
- Apple's Aperture, Adobe's Lightroom en vele andere programma's
Raw ongekookt richt zich tot de amateur en de professionele fotograaf. Het boek laat zien hoe u met behulp van de verschillende programma's prachtige foto's kunt maken met uw digitale camera.
Hardcover | 236 Pagina's | Easy Computing
ISBN10: 9045641208 | ISBN13: 9789045641201
 Reizen en natuurfotografie


Reizen en natuurfotografie door   
In dit boek staan niet alleen praktische adviezen maar ook adembenemende foto's en persoonlijke tips van grootheden. Natuur & Reizen kijkt mee door de lens van 's werelds beste fotografen. Alle facetten van de natuur - en reisfotografie komen aan bod: landelijke en stedelijke omgevingen, bergen en water, wildernis en avontuur. In interviews met tien beroemde fotografen wordt duidelijk hoe professionals omgaan met de uitdagingen van hun vakgebied. Ze geven niet alleen inzicht in hun ervaringen maar ook in de overwegingen die zij tijdens het werk maken.
Hardcover 176 pagina's | Librero Nederland | april 2009
ISBN10:
9057644479  | ISBN13: 9789057644474
 Scott Kelby over Digitale fotografie<br>S. Kelby


Scott Kelby over Digitale fotografie door Scott Kelby     
Scott Kelby heeft met zijn bestseller Het Photoshop boek voor digitale fotografen de 'digitale donkere kamer' voorgoed veranderd. In dit boek onthult hij de geheimen van professionele fotografen en vertelt hij hoe ook jij indrukwekkende foto's kunt maken. En dat is vaak makkelijker dan je denkt!
Het idee achter dit boek is eenvoudig. Stel, je wandelt in de natuur en je vraagt je af hoe je een bloem scherp fotografeert terwijl de achtergrond onscherp blijft. Scott weet raad: 'Pak je zoomlens, stel het diafragma in op f/2.8, zoom in op de bloem en neem de foto.' Zó werkt dit boek: alsof jullie er samen op uit zijn om foto's te maken. Scott verklapt je de geheimen die hij zelf van professionele fotografen heeft geleerd en legt ze in begrijpelijke taal uit, zonder overbodige technische details.
Dit is geen boek vol vakjargon en ingewikkelde theorie. Dit is een boek dat je vertelt welke knop je moet indrukken, welke instelling je moet gebruiken en wanneer. Aan de hand van bijna tweehonderd goed bewaarde geheimen uit de fotografiewereld leer je al snel veel betere foto's te maken die er scherper, kleurrijker en professioneler uitzien.
Op elke pagina vind je één afgerond onderwerp waarin wordt uitgelegd hoe je nog betere foto's kunt maken. Dus iedere keer dat je een pagina omslaat, leer je een nieuwe camera-instelling, truc of techniek kennen om je kiekjes in kunstwerken om te toveren.
Scott Kelby is hoofdredacteur van de tijdschriften Photoshop User en Nikon Software User, voorzitter van de National Association of Photoshop Professionals en presentator van de videopodcast Adobe Photoshop TV. Scott heeft talloze bestsellers over fotobewerking geschreven, waaronder Het Photoshop boek voor digitale fotografen, Het beste van Photoshop Elements en Photoshop Klassiekers. Zijn heldere, humoristische en ongedwongen stijl van schrijven maakt zijn boeken tot een groot succes.

Paperback | 181 Pagina's | Pearson Education
ISBN10: 9043014621 | ISBN13: 9789043014625

 afbeelding volgt zsm


Snelcursus CANON 50D 450D 500D en 1000D door  Joke Beers Blom  
Beschrijving volgt zsm
Paperback |
236 pagina's | Easy Computing | augustus 2009
ISBN10:
9045640066 | ISBN13: 9789045640068
 afbeelding volgt zsm


Snelcursus NIKON D60 D90 D5000 door  Joke Beers Blom  
Deze Snelcursus Nikon is bedoeld voor de beginnende gebruiker van een Nikon-camera die snel zijn of haar fotografische vaardigheden en kennis wil verbeteren of aanscherpen. Alle aspecten van digitaal fotograferen komen in dit boek aan bod.
Elk hoofdstuk van dit boek is opgevat als een aparte les. Na een grondige technische introductie volgen steeds een aantal helder gepresenteerde oefeningen en praktijktips. Zo maakt u zichzelf snel wegwijs in de vele ongekende technische en creatieve mogelijkheden van uw camera. Met als resultaat: indrukwekkende foto's waarvan u zelf vesteld zal staan.
De cameratypes die in dit boek behandeld worden zijn de Nikon D60, de Nikon D90 en de Nikon D5000.

Paperback | 
Easy Computing | augustus 2009
ISBN10:
9045642867 | ISBN13: 9789045642864
 


naar Zoom fotowebsite
naar Pims Sportweblog
naar Shop Jeugdvoetbaltips


 

Copyright © 1999 - 2010 Jeugdvoetbaltips | Disclaimer Mail de webmaster 
Laatste upload op: 18 januari 2010