China: Reisgidsen, kaarten en stadsplattegronden

De Olympische spelen in China zijn weer geschiedenis. Voor een ieder die zich verder wil verdiepen in de Chinese cultuur en maatschappij een aantal mogelijkheden. Tevens plattegronden voor een ieder met aandacht voor de Olympische plekken en voor China als sportland en vakantiebestemming. 

 

 
 100 mooiste schatten van China<br>

100 mooiste schatten van China 
Prachtig fotoboek over de honderd mooiste bezienswaardigheden van China. De kwaliteit van de foto's is adembenemend en de begeleidende teksten openen een geheel nieuwe wereld.
Dit kijk- en leesboek in groot formaat presenteert 100 van de natuurlijke en cultuurhistorische schatten van China. In 7 hoofdstukken worden ze elk in 2 pagina's in beeld gebracht en beschreven, nl. sprookjesachtige natuurlandschappen zoals de panorama's van het Westelijke Meer, natuurwonderen w.o. woestijnen, kloven, watervallen en bossen, keizerlijke resten zoals de Verboden Stad en de Minggraven in Peking, het terracottaleger in Shanxi, oude steden als Qinhuangdao en Jingdezhen, culturele erfgoederen als de Chinese Muur en het Potala-paleis in Tibet, charmante steden als Sjanghai en Harbin en tenslotte een aantal mooie dorpen. Bij elk van de 100 bezienswaardigheden is een locatiekaartje van de provincie toegevoegd plus informatie over ligging, klimaat, bijzonderheden en hoogtepunten in het gebied. Het is een omissie dat er geen overzichtskaart van geheel China is toegevoegd. Het meest opvallend zijn de kleurenfoto's, die vaak zeer groot zijn afgedrukt. De teksten en foto's zijn van meer dan 30 verschillende Chinese auteurs en fotografen. Het boek heeft geen index maar wel een uitgebreide inhoudsopgave.

Hardcover | 207 Pagina's | Rebo Productions
ISBN10: 9036617995 | ISBN13: 9789036617994

 De draak ontwaakt

ANWB - De draak ontwaakt , China vandaag
Nog niet verschenen. April 2008
De Olympische spelen worden in 2008 in China gehouden. Dit boek belicht 10 onderwerpen van dit zeer gevarieerde land. Heel veel prachtige foto's, geven een beeld van de mensen, het landschap, de steden, de dorpen, werk en economie, politiek, cultuur enzovoort. Ook is er aandacht voor de Olympische plekken en voor China als sterk sportland .
Hardcover | 224 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 9018027251 | ISBN13: 9789018027254

 Beijing

ANWB - extra Beijing reisgids
Nog niet verschenen. April 2008
Compacte reisgids met actuele, originele informatie over bezienswaardigheden, cafes, hotels, sport, winkelen, en uitgaan. Bovendien biedt de gids vijf routes, waarmee u de stad op verassende wijze kunt verkennen. Grootste 'extra' is de gedetailleerde uitneembare kaart achterin de gids.
Hardcover | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 9018026565 | ISBN13: 9789018026561
 

nog geen afbeelding beschikbaar

ANWB - Stadskaarten Beijing 
Nieuw verschenen. Maart 2008
Beijing is een van de nieuw uitgebrachte stadskaarten van de ANWB. Door het waterdichte laminaat doorstaat de kaart een forse regenbui. Op de voorkant staat een gedetailleerde goed leesbare plattegrond. Op de achterkant vind je een top 10 van bezienswaardigheden, omgevingskaart, straatnamenregister en allerlei praktische gegevens.
Losbladig
ISBN13:9789018027117
 


China

ANWB - Wereldgids China 
Nieuw verschenen. April 2008
Een nieuwe serie reisgidsen voor verre bestemmingen. De heldere opbouw, mooie foto's, de vele kaarten en de grote toegankelijkheid zullen elke reiziger aanspreken. Informatie over hotels, openbaar vervoer maken de wereldgids bij uitstek geschikt voor de onafhankelijke reiziger.
Paperback | 544 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 9018026956 | ISBN13: 9789018026950

 China<br>J. Vougiouskas

ANWB - Fotoatlas China   door J. Vougiouskas
Prachtige foto’s voor voorpret en nagenieten. Het recept is eenvoudig: veel mooie foto’s, beetje achtergrond, paar bijzonderheden uitgelicht, overzicht van de hoogtepunten en heldere kaarten. De ANWB Fotoatlas geeft een goed beeld van een bestemming. Zeer geschikt om in de stemming te komen. 
  • Circa 200 actuele foto’s, ook op groot formaat. 
  • Heldere kaarten waarop de hoogtepunten zijn aangegeven.
  • Korte beschrijvingen en leuke kaderteksten.
  • Magazine-achtige uitstraling.

Paperback | 112 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 9018023302 | ISBN13: 9789018023300

 15 minuten Chinees

ANWB Taalcursus 15 minuten Chinees + boek
Nieuw verschenen
Altijd al Chinees willen leren? Maar te weinig tijd? Met de ANWB Taalcursus is het mogelijk een vreemde taal te leren in slechts 15 minuten per dag, 12 weken lang. Geen uitgebreide grammatica, maar praktische woorden en zinnen zodat na 12 weken een gesprek in een hotel, restaurant of onderweg uitstekend zal verlopen. Boek met 2 cd's van 60 minuten.
Audioboek (CD) | 160 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 901802631X | ISBN13: 9789018026318
 ANWB Navigator / China<br>

ANWB - Navigator China 
Ooit geweten dat; het Ierse landschap uit wel veertig tinten groen bestaat? Golf niet in Engeland, maar in Schotland is ontstaan? Gepensioneerde Duitsers tot de meest welvarende mensen van Europa behoren? Manhattan in de 16e eeuw een fraai natuurgebied was, bevolkt door Indianen en dieren? De Toren van Pisa scheef is gebouwd? Nergens in Europa goedkoper een auto kan worden gehuurd dan in Portugal? Er in Londen meer dan 270 nationaliteiten leven? Tot 1539 Provençaals een officiële taal was in het Franse Provence? Een echte Romaan nooit cappuccino na de lunch zal nemen? Dit en nog heel veel meer is te vinden in de reisgidsenserie ANWB Navigator. ANWB Navigator combineert een glossy uitstraling met een grote toegankelijkheid. In deze uitgebreide reisgids kan men zowel lekker lezen en bladeren als snel relevante informatie vinden. Naast traditionele onderwerpen als geschiedenis en bezienswaardigheden biedt ANWB Navigator nog veel meer. Bijvoorbeeld informatie over shoppen, hoe het openbaar vervoer werkt, foto’s van restaurants en hotels, locatiekaartjes per hoofdstuk en leuke artikelen over ’het leven in…’. Plastic tabs zorgen voor groot gebruiksgemak. De verschillende hoofdstukken, zoals bijvoorbeeld ‘wat te zien’, ‘eten & slapen’, ‘onderweg ’en ‘wat te doen’ beginnen ieder bij een gekleurde tab
Hardcover | 462 Pagina's | ANWB Uitgeverij Boeken
ISBN10: 9018025755 | ISBN13: 9789018025755

 Bij de Chinees<br>Bettine Vriesekoop

Bij de Chinees door Bettine Vriesekoop 
Bettine Vriesekoop reisde in 1981 als een van de eerste buitenlanders na de culturele revolutie naar China, het mekka van het tafeltennis. Over haar trainingsstages in China schreef ze het succesvolle Heimwee naar Peking (Uitgeverij Thomas Rap, 1994). In dat boek kijkt Bettine als achttienjarig meisje met evenveel verbazing als ontzetting naar onder andere het vreemde en soms 'onbeschofte gedrag' van de Chinezen. Nu, vijfentwintig jaar levenservaring en een studie Chinees rijker, probeert ze in haar boek Bij de Chinees antwoord te geven op de vragen die ze zichzelf als achttienjarige stelde. In Peking bezocht ze haar oude vrienden en spreekt met hen over de veranderingen die China doormaakt en welk effect dat op hun persoonlijk leven heeft. Aan de hand van acht pijlers waarop de Chinese maatschappij rust, de ervaringen van Nederlandse expats aan de Chinese onderhandelingstafel en haar eigen ervaringen achter de tafeltennistafel, vertelt ze over de culturele achtergrond van China om zo vooroordelen over Chinezen weg te nemen. Ze laat zien dat Chinezen ook zo hun speciale kijk op Nederlanders hebben. Door inzicht in de drijfveren en de beweegredenen van Chinezen te verschaffen, geeft Bettine Nederlandse ondernemers, managers en sporters meer kans op succes, en toeristen meer plezier tijdens hun verblijf in China.
Paperback | De Bezige Bij
ISBN10: 9060056256 | ISBN13: 9789060056257

 Beijing & Shanghai<br>Capitool

Capitool Reisgids Beijing & Shanghai 
De belangrijkste twee steden van China en zeker in westerse ogen de meest bekende, Beijing en Shanghai, worden in deze reisgids uitvoerig beschreven en in beeld gebracht. Na korte inleidingen over beide steden, w.o. een overzicht van attracties voor een verblijf van vier dagen in elke stad, volgt eerst een beschrijving van hoofdstad Beijing met bezienswaardigheden in het centrum en daarbuiten, w.o. de Chinese muur. Daarin zijn twee wandelingen opgenomen, gevolgd door informatie over winkelen en amusement met adressen en tenslotte een stratengids, bestaande uit gedetailleerde plattegronden van het centrum en een namenregister. De beschrijving van Shanghai is op dezelfde wijze ingericht. Het laatste deel van de gids bestaat uit toeristische informatie met o.m. namen en adressen van hotels en restaurants en tenslotte een algemeen register met Chinese uitdrukkingen en tekens. Bijzonder zijn de opengewerkte tekeningen van gebouwen en attracties. De gids is ook verder fraai geillustreerd en bevat diverse kaartjes. Metrokaarten van beide steden vindt men op de uitklapbare achterflap van het omslag.
Hardcover | 242 Pagina's | Unieboek
ISBN10: 9047501551 | ISBN13: 9789047501558

 China<br>

Capitool Reisgids China
In de bekende reeks Capitoolgidsen is dit dikke en zwaar uitgevallen exemplaar (meer dan een kilo) gewijd aan China en Tibet. Ook deze gids voldoet aan het Capitool-concept: een luxe gids met enorm veel kleurenfoto's in alle formaten, driedimensionale overzichtstekeningen, opengewerkte tekeningen van musea en paleizen, plattegronden van steden etc. De informatie, in klein lettertype, is compact en niet al te diepgravend. Per regio worden de hoogtepunten goed aangegeven door 'bezienswaardigheden in het kort' met kaartje en 'sterattracties'. Na een inleiding van 60 pagina's volgt een bespreking per regio. Het boek besluit met zo'n 80 pagina's praktische tips: accommodatie, restaurants, winkelen, amusement etc. Het register van 27 pagina's besluit de pil. Een aantrekkelijke gids voor een eerste visuele orientatie, geschikt voor toeristen die bijv. met een groepsreis het land bezoeken. De toon van de gids is soms wat betuttelend en over bijv. de politieke situatie in China wordt weinig gezegd.
Hardcover | 672 Pagina's | Unieboek
ISBN10: 904103384X | ISBN13: 9789041033840
 China<br>Inge Jansen

China  door Inge Jansen
Een reis van duizend mijl begint met een enkele stap,' zei de taoïstische filosoof Lao Zi zo'n 2500 jaar geleden. Voor iemand die naar China met vakantie gaat, geldt min of meer het 'omgekeerde': wie zijn eerste stap in China zet, zal een reis van duizenden mijlen afleggen.
China is een buitengewoon uitgestrekt land en kent daardoor een grote diversiteit, in landschap en klimaat, maar ook in levenswijze van de bewoners. Voordat een reiziger eraan toekomt de verschillende gezichten van China te onderscheiden, zijn er talrijke andere attractieve facetten te ontdekken.
De meeste reizigers maken kennis met China in de miljoenenstad Beijing, dus met drommen mensen, chaotisch verkeer, indringende geuren, onleesbare borden en onverstaanbare gesprekken. Je voelt je vaak een vreemdeling en een analfabeet tegelijk. Op die momenten heb je behoefte aan een gids. En dat is precies wat dit boek wil zijn: een leidraad voor iedereen die dit immense land gaat bereizen.
De eerste vijf hoofdstukken bevatten uitgebreide achtergrondinformatie en vervolgens worden de belangrijkste regio's en steden met alle bezienswaardigheden (waarvan de namen tevens in Chinese karakters zijn vermeld) behandeld. Uitstekende kaarten en plattegronden, hele mooie foto's en uitgebreide praktische informatie completeren het geheel.
Paperback | 475 Pagina's | Gottmer Uitgevers Groep
ISBN10: 9025736440 | ISBN13: 9789025736446

 China<br>Pinxteren, G. van

China   door G. van Pinxteren
Centrum van de wereld
In de Westerse media wordt China afgeschilderd als de nieuwe supermacht van de eenentwintigste eeuw: een economisch wereldwonder, en een onmetelijk groot en machtig land waar steeds meer mensen zich een levensstijl kunnen veroorloven die nauwelijks meer verschilt van de onze. In China zelf wordt dat beeld in eerste instantie bevestigd. Je ziet er jongeren die hun haar hebben geblondeerd en die volgens de laatste mode gekleed gaan. Chinese ambtenaren dragen het liefst westerse maatpakken en spreken vol overgave over investeringen, groeicijfers en winst. Dat maakt het verleidelijk om te geloven dat Chinezen ook steeds meer gaan denken zoals wij, dat ze langzaam naar ons toegroeien en zich uiteindelijk door dezelfde 'universele' principes zullen laten leiden als wij in het Westen. Maar is dat wel zo? Zouden Chinezen, in een wereldmacht die steeds zelfverzekerder wordt, niet juist een eigen, 'typisch Chinees' stelsel van opvattingen ontwikkelen? En hoe zien die opvattingen er dan uit? Garrie van Pinxteren verkende China jarenlang van binnenuit. Zij onderzocht en ondervond wat de Chinese overheid voor normen aanlegt, hoe Chinezen van uiteenlopende klassen hun leven inrichten, wat ze motiveert en hoe ze de wereld om zich heen ervaren. Chinezen willen graag alles van het Westen leren, maar nemen niets klakkeloos over.
Paperback | 240 Pagina's | Uitgeverij Balans
ISBN10: 9050188354 | ISBN13: 9789050188357

 China<br>Don Harper

China door Don Harper
Deze exclusieve reisgids - met sublieme fotografie - neemt u mee naar de bekende en minder bekende bezienswaardigheden. De selectie is uniek en biedt u de kans om het lang te bereizen zoals dat nog nooit met een reisgids mogelijk was. Uitgebreide plaatsbeschrijvingen en diepgaande achtergrondinformatie. Speciale reportages over geschiedenis, cultuur en hedendaags leven. Prachtige kleurenfoto's, gedetailleerde plattegronden, tekeningen en dwarsdoorsneden. Uitgebreide praktische informatie, adressen van hotels, restaurants, winkel. Uitgezette wandelingen en autotochten.
Paperback | 399 Pagina's | Kosmos Uitgevers
ISBN10: 9021581159 | ISBN13: 9789021581156
 China / Nederlandse editie<br>

China Nederlandse editie
China heeft meer dan 1 miljard inwoners en is verantwoordelijk voor enkele van de belangrijkste ontdekkingen en technologische uitvindingen in de geschiedenis van de mens. De boeiende geschiedenis en cultuur van de bevolking, het terracotta leger uit het graf van de eerste keizer, het stroomgebied van de 6000 km lange Jangktsekiang rivier, de eeuwenoude Chinese Muur; het komt allemaal aan bod. Van de hoofdstad Peking via de Zijderoute naar Xi'an, de bakermat van de Chinese beschaving, en van het mysterieuze Tibet verscholen achter de hoogste bergen ter wereld naar de metropolen Hongkong en Sjanghai.
Paperback | 428 Pagina's | Cambium | Nederlandse editie | 5e Druk
ISBN10: 9066551402 | ISBN13: 9789066551404

 Chinees spreken en begrijpen<br>

Chinees spreken en begrijpen
Uw praktische reisgezel.
- pasklare zinnen en uitdrukkingen voor elke situatie - met een eenvoudig systeem om zelf nieuw zinnen te maken - met aanduiding van de juiste uitspraak - uitgebreid woordenboek achteraan - een onmisbare gids, zowel voor toeristen als zakenlui.

Paperback | 107 Pagina's | Centrale Uitgeverij Deltas
ISBN10: 9024375665 | ISBN13: 9789024375660

 Chinees voor Dummies op (zaken)reis<br>W. Abraham

Chinees voor dummies op (zaken)reis
Op reis naar China, maar je spreekt de taal niet? Je volgt een cursus Chinees,
maar je conversatievaardigheden zijn niet optimaal? Geen zorgen! Met deze
handige gids spreek je Chinees voor je het weet. Met honderden nuttige zinnen om meteen te gebruiken. Over de auteur Dr. Wendy Abraham doceert Chinese taal, literatuur, cultuur en religie aan
diverse universiteiten in de Verenigde Staten.

Paperback | Pearson Education
ISBN10: 9043012246 | ISBN13: 9789043012249

 Beijing / Nederlandstalige editie<br>

City Guide Beijing
Beijing is een stad van tegenstellingen en extremen - een stad die betovert en verwart, prikkelt en irriteert en dat allemaal in gelijke mate. Beijing dankt zijn roem voor een groot deel nog steeds aan de Verboden Stad. In deze gids vindt u alle informatie die u nodig hebt om Beijing te leren kennen of opnieuw te ontdekken.
Hardcover | 256 Pagina's | Cambium | 1ste Druk
ISBN10: 9066556102 | ISBN13: 9789066556102

 Beijing<br>Inge Jansen

City Guide Beijing door Inge Jansen
De meest populaire wereldsteden en bestemmingen voor stedentrips Dominicus-reeks wordt verder uitgebreid Dit najaar ondergaat de Dominicus-serie stedengidsen een forse uitbreiding. Maar liefst zes nieuwe populaire bestemmingen krijgen nu ook de typerende Dominicus-aanpak:- voor reizigers die achter de toeristische façade willen kijken.- voor lezers op zoek naar cultuur, historie en eigenheid.
Een hele bijzondere in de uitbreiding is de stedengids Beijing Sportstad. Deze gids werd ontwikkeld in samenwerking met noc*nsf om de sporters, officials en toeschouwers van de spelen van 2008 wegwijs te maken in de Olympische steden en in het soms zo ontoegankelijke China. Aangevuld met alle Olympische accommodaties!Ik wens dat alle deelnemers en bezoekers van de Spelen van Beijing met volle teugen zullen genieten van prachtige Spelen en daarnaast óók van wat China te bieden heeft! En dat is veel. Heel veel. Daar gaat dit boek over. Een aanrader dus! Erica Terpstra, voorzitter noc*nsf
Paperback | 213 Pagina's | Gottmer Uitgevers Groep
ISBN10: 9025741320 | ISBN13: 9789025741327

 Da's pas koken / Chinees<br>

Das pas koken / Chinees 
De Chinese keuken is een van de grootste cuisines van de wereld en een van de populairste buiten haar thuisland. De Chinese keuken is een zeer oude keuken, maar heeft nog niets aan aantrekkelijkheid ingeboet. Chinees eten sluit zeer goed aan bij de smaak en levenstijl van veel mensen. Het is gevarieerd en inventief; licht, ge zond en met een laag vetgehalte; het ziet er goed uit en is snel en gemakkelijk te bereiden. In dit boek vindt u gerechten die gebaseerd zijn op verschillende stijlen uit het rijke aanbod van authentieke Chinese culinaire stromingen.
Hardcover | 95 Pagina's | Rebo Productions
ISBN10: 9036617111 | ISBN13: 9789036617116

 Groot Chinees-Nederlands woordenboek<br>N. Du

Groot Chinees - Nederlands Woordenboek 
Omdat de beschikbare woordenboeken Chinees in ons taalgebied meestal Nederlands-Chinees zijn, gemaakt met het oog op Chinezen in Nederland, is dit woordenboek Chinees-Nederlands, andersom dus, zonder meer een aanwinst. Veel vertalers zijn hier immers nog altijd aangewezen op Engels-Chinese woordenboeken. Samensteller dr. Du is zeer te prijzen voor dit enorme werk, dat hij met een klein redactieteam heeft geklaard. In tegenstelling tot wat men misschien van een 'groot woordenboek' zou verwachten, staan er geen voorbeeldzinnen bij de woordingangen en is ook de grammaticabeschrijving achterin, met aandacht voor specifiek Nederlandse taalkwesties, bewust beknopt gehouden. Het boek is over het algemeen wat onorthodox van opzet, zowel wat betreft de toelichting als de opzoekmethode voor Chinese karakters, die nu eenmaal bewerkelijker is dan bij westerse talen. Een probleem is wel dat er nog spel- en drukfouten in staan, en dat het Nederlands hier en daar niet goed geredigeerd lijkt. Maar in een goed herziene, handzame uitgave, heeft het als uitvoerige woordenlijst beslist zijn nut. (Biblion recensie, M.A. Leenhouts)
Hardcover | 1743 Pagina's | Uitgeverij het Spectrum
ISBN10: 9090166165 | ISBN13: 9789090166162

 


Beijing<br>Lonely Planet Publications

Lonely Planet Beijing 
There's a not-so-quiet transformation brewing on the streets of Beijing. Set against a backdrop of dynastic opulence and centuries-old traditions is a city hurling itself headlong into the future. Whether your penchant is for Beijing opera or Peking duck, this smart and stylish book will guide you through all the excitement grandeur and magic.
Paperback | 242 Pagina's | Lonely Planet Publications | 6e Editie
ISBN10: 1740597826 | ISBN13: 9781740597821

 

China<br>Damian Harper

Lonely Planet China
Welcome to China: vast, ambitious, proud, and transforming like never before. Speed down alleyways on your Beijing bicycle, slurp steaming noodles in the shadow of a Shanghai skyscraper and wake up spellbound to the desertscapes of Xinjiang. Whether you seek the Terracotta Warriors of ancient Xi'an or a few moments with the pandas of Chengdu, this bestselling guidebook will take your through the heart of China.
Paperback | 980 Pagina's | Lonely Planet Publications Ltd | 9e Editie
ISBN10: 1740596870 | ISBN13: 9781740596879

 China<br>Kai Nieper & H.-W. Schutte

Marco Polo Reisgids China
Reisgidsje voor China voorzien van een uitklapbare plattegrond van Peking en een landenkaartje op de andere zijde; geillustreerd met diverse kleurenfoto's. Verder bevat deze gids een uitklapbaar deel met daarin een aantal tips voor te bezoeken hoogtepunten. Het geheel is ingedeeld in een aantal algemene hoofdstukken over eten en drinken, winkelen enz. en een beschrijving van een zevental regio's binnen China. Van iedere regio wordt een kort beeld geschetst waarna een aantal bezienswaardigheden kort wordt besproken, enige accommodatie vermeld wordt en eventueel nog andere bijzonderheden. Het boekje wordt afgesloten met een kort verhaal over de bewegingscultuur in het land en het reizen met kinderen waarna een overzicht volgt van praktische tips voor reizen binnen China. Door de zeer geringe omvang verkrijgt de lezer slechts beperkte informatie over dit enorme land met zijn vele mogelijkheden. Zeer kleine druk. (Biblion recensie, J.C. Brouwer)
Paperback | 144 Pagina's | Unieboek
ISBN10: 9041016708 | ISBN13: 9789041016706

 Chinees mandarijn<br>

Taalcursus Chinees Mandarijn
Deze taalgids biedt u uitkomst in verschillende situaties. U kunt nu bijvoorbeeld naar een internetcafé vragen, met iemand e-mail adressen uitwisselen of informeren waar u een prepaid kaart kunt kopen. Ook is er aandacht besteed aan het reizen met kinderen. Om communicatie met bijvoorbeeld een Chinese arts te vergemakkelijken, zijn er plaatjes van het menselijk lichaam toegevoegd.
Met de gids in de hand zult u er zeker in slagen om duidelijk te maken wat u bedoelt. In veel gevallen echter zal uw gesprekspartner dan reageren met een vraag of opmerking. En wat dan? U verstaat immers geen Chinees? In de gids vindt u per situatie een groot aantal mogelijke antwoorden (met de Nederlandse vertaling), die u aan uw gesprekspartner kunt voorleggen. Bijvoorbeeld: u vraagt om een treinkaartje naar X en de lokettist reageert met een wedervraag. Als u hem het boekje voorhoudt, zal hij aanwijzen wat hij bedoelde, bijvoorbeeld Enkele reis of retour? of Met hoeveel personen reist u? Ook kunt u met deze gids eigen zinnen maken met behulp van de woordenlijst achterin. Naast contacten met de lokale bevolking hebt u te maken met opschriften of korte teksten die u wilt begrijpen. Denk aan een menukaart, verkeersborden of het weerbericht in de krant. In veel hoofdstukjes is daarom een alfabetische lijst van termen opgenomen. Bovendien kunt u, aan de hand van de inleiding over de Chinese taal, deze gids ook gebruiken als een eerste hulpmiddel bij het leren van het Chinees. Ten slotte vindt u in en achter op deze Wat & Hoe gids handige lijstjes met dagelijkse uitdrukkingen die u uit het hoofd kunt leren.
Paperback | 222 Pagina's | Kosmos Uitgevers
ISBN10: 9021582546 | ISBN13: 9789021582542

 


China<br>Bond, G.

Wat en Hoe: China
Nieuw verschenen. Editie 2008.
Dit deel uit de Kosmos 'Wat & Hoe' reisgidsenserie bespreekt China. Lezers bekend met de spiraalband serie herkennen direct de opbouw. Ter introductie worden feiten en weetjes gegeven in 'het magazine', gevolgd door toeristentips in 'je draai vinden'. Het gidsgedeelte bestaat uit zes hoofdstukken (met eigen kleurcode) waarin Beijing en het noordoosten, Shanghai en het oosten, Hongkong en het zuiden, het zuidwesten, de Sichuan-vlakte en Tibetaans China en de Zijderoute onder de aandacht komen. Steeds met een overzichtskaart, puntsgewijze besprekingen van steden, plaatsen en bezienswaardigheden en flink wat adressen. Tot slot krijgt de lezer drie wandelingen beschreven en nuttige praktische informatie (nu pas de RMB-waarde!). Gekleurde kaders met tips en vele kleurenfoto's begeleiden de tekst. De gids is informatief, maar schiet echt te kort om als complete reisgids te functioneren. Vooral een aantrekkelijke eerste kennismaking met China. Lezers die China in hun reisgids willen 'voelen' komen niet aan hun trekken. Met landkaart in delen en in de flappen een overzichtskaart. Met register. Kleine druk.
Paperback | 214 Pagina's | Kosmos Uitgevers
ISBN10: 9021519224 | ISBN13: 9789021519227

 

 

On-line Reisboekwinkel

Copyright © 1999 - 2010 Jeugdvoetbaltips | Disclaimer Mail de webmaster  Laatste upload op: 20 januari 2010